INSCRIERI SI INFORMATII la telefon 0743.344.344

Activitati optionale

Aikido
“Aikido nu este doar un set de tehnici de lupta sau o modalitate de a infrange un adversar. Aikido este o cale de a impaca lumea cu sine insasi si de a face omenirea o singura familie.” astfel isi descria Morihei Ueshiba, fondatorul acestei arte, propria creatie.
Aikido este o traditie martiala Japoneza care combina arta sabiei samurailor si a tehnicilor de lupta fara arme, cu dorinta filozofica de a manifesta armonie in fata unei situatii conflictuale. Intr-o anumita forma se adreseaza situatiilor conflictuale care se manifesta fizic, dar in acelasi timp ofera o deschidere spre prevenirea si redirectionarea energiilor – sociale, politice sau psihologice – care in anumite conditii ar putea genera tensiuni si conflicte. Ca arta martiala, Aikido ne invata mai mult decat simplu cum sa supravietuim; de asemenea ne invata cum sa exprimam fizic cea mai nobila dintre intentii – compasiunea – prin miscari care nu numai ca ne protejeaza pe noi insine dar si pe cel ce ne ataca.
In alte cuvinte Aikido este manifestarea argumentelor de convingere in forma fizica.
Adversarul nu trebuie niciodata INVINS ci CONVINS!
Spiritul de conservare -abilitatea de a supravietui in conditiui normare dar si in situatii limita – este una dintre trasturile cu care natura ne-a inzestrat, din nefericire in societatea actuala acesta se poate manifesta prin atitudini egoiste, prin lipsa de respect, prin agresivitate verbala si chiar violenta in incercarea de a ne atinge scopul sau, chiar si numai in cazul in care avem de a rezolvat o simpla situatie conflictuala, aceste manifestari reprezinta tot atatea forme distructive de “supravietuire”.
Aikido propune o alta abordare pentru rezolvarea situatiilor conflictuale in mod nedistructiv: utilizeaza principiul minimei rezistente si consuma resurse neinsemnate de energie. Pentru ca o victorie sa fie eficienta si mai ales sa fie durabila, ea trebuie sa intampine opozitie minima si sa nu ne secatuiasca de resurse.